upcoming webinar

Förbättra kundupplevelsen med Quality Management

Oct 12 2022, 14:00-14:45 CET

Förbättra kundupplevelsen med Quality Management

Du vet hur viktigt det är för din kundsupport att ha rätt agent med rätt kompetens på rätt plats vid rätt tidpunkt för att ge den bästa kundupplevelsen. Men idag räcker det inte längre. Du måste också se till att du har rätt processer och kvalitetsövervakning på plats.

Din "nya" hybridarbetsstyrka ger kontaktcentret nya utmaningar. Möjligheten för dina anställda att schemalägga sitt eget arbete med hjälp av onlineverktyg som MyTime är inte ny, men det gör anställda nöjdare och förbättrar därmed kundupplevelsen. I detta webinar kommer vi att presentera: Hur ett kvalitetsledningsgränssnitt tillsammans med en workforce management-lösning kan förbättra kundupplevelsen.

Ni kommer b la lära er mer om:

  • Sätta upp processer för kvalitetsövervakning
  • Utvärdera kundkontakter
  • Kaliberar utvärderingarna
  • Planera kompetensutveckling
  • Spara de bra kundmöten för framtida utbildningar

Mia Mourujärvi, Senior Consultant, Calabrio

Mia har 20 års erfarenhet från Contact Centre industrin. Senaste året har hon arbetat för Calabrio med att leverera projekt i Europa för Quality Management och WFM. Mias mantra “Om du arbetar inom Contact Centre industrin så spelar det ingen roll om man jobbar som leverantör av system, in operations för ett företag, allt vi gör är för att för att slutkund ska ha den bästa kundupplevelsen. Hos Calabrio har medlen för att hjälpa företag att uppnå det.